• PODSUMOWANIE REALIZACJI NPRC

•      W RAMACH NARODOWEGO PROGRAMU ROZWOJU CZYTELNICTWA NASZA SZKOŁA OTRZYMAŁA 15 223,80 ZŁ NA ZAKUP KSIĄŻEK DO BIBLIOTEKI, Z CZEGO 3000,00 ZŁ TO WYMAGANY WKŁAD WŁASNY ORGANU PROWADZĄCEGO. ŚRODKI ZOSTAŁY PODZIELONE NA SZKOŁĘ PODSTAWOWĄ – 9960,00 ZŁ ORAZ GIMNAZJUM – 5263,80 ZŁ.

PO KONSULTACJACH Z NAUCZYCIELAMI, UCZNIAMI, RODZICAMI POWSTAŁA LISTA KSIĄŻEK POZYTYWNIE OCENIONA PRZEZ RADĘ RODZICÓW, SAMORZĄD UCZNIOWSKI.

UDZIAŁ W NPRC ZBIEGŁ SIĘ W CZASIE Z REFORMĄ OŚWIATY I ZMIANAMI W KANONIE LEKTUR, DLATEGO PO UZGODNIENIU Z POLONISTKAMI I NAUCZYCIELKAMI EDUKACJI WCZESNOSZKOLNEJ, NIEKTÓRE TYTUŁY ZAKUPIŁAM W WIĘKSZEJ ILOŚCI.

DZIĘKI UDZIAŁOWI W NPRC BIBLIOTEKA WZBOGACIŁA SIĘ O 753 KSIĄŻKI W FORMIE PAPIEROWEJ I 18 AUDIOBOOKÓW.

EWIDENCJA, OPRACOWANIE TECHNICZNE I WPROWADZENIE DO OBIEGU TAKIEJ ILOŚCI KSIĄŻEK W KRÓTKIM CZASIE BYŁYBY NIEMOŻLIWE BEZ OGROMNEGO ZAANGAŻOWANIA MOJEJ „PRAWEJ RĘKI” WIKTORII MYSZK Z KL. VI ORAZ MAŁYCH POMOCNIKÓW Z KL. III : AGATY PŁOTKI, FELICJI LIS, ZUZI LICY, OLIWII TUSK, JULII MIELEWCZYK, ANI DRECZKOWSKIEJ, ANI BRONK WSPOMAGANYCH PRZEZ UCZENNICE

KL. VII: KLAUDIĘ KOSZAŁKĘ, AMELIĘ SYLDATK, NADIĘ LEYK , MAJĘ KNUT .

SPORADYCZNIE Z POMOCĄ PRZYCHODZIŁY UCZENNICE KL. IV: ELIZA KREFTA, ZOSIA MIGOWSKA, MARTA KORDA, AGATA WOLSKA ORAZ KONRAD SZCZYPIOR Z KL. V I DAWID SZUSTER Z KL. III. BARDZO POMOCNE BYŁY „MAŁE ODKURZACZE” Z KL. I: MARCELINA WOŹNIAK, AGATA TUSK I JULITA MALEK.

BARDZO DZIĘKUJĘ PANI BRYGIDZIE KNOPIK ZA WSPARCIE ORAZ WSZYSTKIM UCZNIOM ZA WYJĄTKOWĄ POSTAWĘ I NIEOCENIONĄ POMOC.

JESTEŚCIE SUPER!!!!

BIBLIOTEKARKA - IRENA PEZDA

• Kontakty

• Szkoła Podstawowa w Tuchlinie
      • telefon stacjonarny - 58 684 68 80